El cantautor, compositor i pintor aficionat Manuel García-Pérez, més conegut com Manolo García, ens visitarà el dia 8 de juny al Gran Teatre de la Passió a (Cervera / Lleida)) i recorrerà mitja Espanya amb una gira de concerts molt especial, ja que per primer cop seran totalment acústics, raó d’això Ekke anima els seus socis i sòcies a acudir a la cita amb aquest gran artista. Doncs la seva extensa trajectòria musical amb gairebé 40 anys als escenaris militant en diferents grups (los Ràpids, Los Burros, Silma i finalment “El Ultimo de la Fila”, grup amb el qual va aconseguir l’èxit comercial i popular) avalen la nostra afirmació. Actualment Manolo García continua la seva carrera en solitari des del 13 de gener-1998, quan la banda de la qual formava part va anunciar la seva dissolució.

El primer treball en solitari que Manolo García va llançar al mercat, va ser: Sorra en les butxaques, un disc Pop melòdic amb algunes cançons d’estil rock and roll, de les quals destaca Ocells de fang, A Sant Ferran, una estoneta a peu i un altre caminant o Com qui dona un refresc. Amb aquest àlbum l’artista va aconseguir el premi ones al “Millor artista pop en directe”, A més dels premis amic a “Millor solista masculí espanyol” i al “Millor àlbum espanyol” i “Millor producció artística.

Després de dos anys de silenci, Manolo García va tornar a gravar un nou disc: (Mai el temps és perdut-2001), dels quals destaca «vaig prendre la flor» o «Rosa d’Alexandria», amb aquest disc va vendre més de mig milió de còpies i va ser guardonat amb els premis: millor solista masculí espanyol i millor àlbum espanyol, a més d’un premi ones per tota la seva contribució al pop espanyol. Un altre dels discos que ha tret aquest artista són: Perquè no es dormin els meus sentits (2004) i Sortirem a la pluja (2008), amb aquest últim àlbum va obtenir un disc de platí. Per tot això Manolo García és considerat com un dels grans artistes nacionals més importants i influents de les últimes dècades.

Des del 1980 fins al 1993 Manolo García ha tret al mercat juntament amb els diferents components dels grups que ha anat formant part aquests àlbum: Astronomia raonable (1993), amb 1 milió de còpies venudes i conté algunes de les cançons més carismàtiques del artista “Como un buro amarado en la puerta del baile o El que canta su mal espanta. Després van publicar “como la cabeza al sombrero” (1988), Nou petit catàleg d’éssers i estares el 1990, aquest àlbum va ser el seu cinquè treball i el més experimental del grup, ja que van abandonar l’estil rock i van apostar per un estil pop mestís, en la qual destaquen els teclats i les percussions. També cal recordar que la infància d’aquest cantautor Barcelonès fill de Albacete, va estar marcada per les vivències del poble Nou, un barri barceloní en el qual residia i segons les seves pròpies paraules, tots eren murcians o andalusos i la música que predominava en aquesta barriada era la copla, raó d’això el seu estil musical sempre s’ha caracteritzat per un so pop-rock mestís amb ritmes àrabs amb tocs flamencs i melòdics, per tot això no us ho podeu perdre.

Texto. Dina Nsé Mitere.

902 11 05 22

info@ekke.es