El gran teatre de la Passió ubicat a Cervera – Lleida, ens brinda novament l’oportunitat de gaudir d’un dels espectacles emblemàtics i clàssics de tots els temps, conegut com la passió de Cervera, la representació es realitzarà del 7 al 27 d’abril.  Aquest espectacle religiós explica la història de Jesucrist des del judici fins a la seva mort i resurrecció, exaltant les relacions personals com: l’amistat, la fidelitat, l’amor, així com també la traïció, la controvèrsia i l’engany en un dels moments crucials de la història cristiana com ho és la setmana Santa.

La posada en escena d’aquesta obra compta amb més de 200 persones entre: (actors, músics, escenògrafs, modistes, maquilladors i diables), tots ells uneixen els seus esforços per representar un espectacle únic, “el Misteri de la Santíssima Passió de Crist” de manera fidel tal com es feia al segle XVI, recuperant la parla, l’ambient, la música i la tradició medieval d’aquells temps.

La representació es fa amb el vestuari d’època, i sense llum ni megafonia. A més d’això, cal ressaltar que tant els actors com els espectadors tots dos es converteixen en part d’aquesta vivència. Raó d’això, aquesta obra va ser declarada d’interès públic i reconegut pels historiadors com les més antigues de tot Europa. La Passió de Crist va ser escrita després de la Guerra Civil i ha sofert diverses adaptacions fins a la data, però mantenint sempre ferma el Somni de la Clàudia, “la dona de Pilato” i donant protagonisme a la Mare de Déu, a Verònica, a Maria Magdalena i a Claudia. Aquests personatges femenins, reivindiquen el paper crucial de les dones en la vida de Jesucrist. Tot i que les escenes i el text que es representa en aquesta obra són sempre les mateixes, però, l’obra ha anat guanyant professionalitat i qualitat, incorporant professionals dels efectes especials en la direcció artística i millores en l’escenografia del teatre, per tot això, Ekke anima a tots els seus socis i sòcies a viure de primera mà la història, la cultura i les representacions més antigues i multitudinàries de tot Catalunya, i amb l’afegit que, per primera vegada comptarà amb la participació del director lleidatà Xavier Església, per això no us ho podeu perdre.

Text: Dina Nsé.

902 11 05 22

info@ekke.es