Una bona estratègia per començar a tenir cura l’alimentació és EL MÈTODE DEL PLAT, un dels mètodes amb més evidència científica per la seva efectivitat.

T’ajudarà a equilibrar, variar i a saber la quantitat correcta d’aliments que cal menjar sense necessitat de pesar-los.

Es recomana dividir un plat pla en quatre parts:

-Dos parts (mig plat) per col·locar verdura, hortalisses o amanida. Cal variar la forma de preparar i cuinar les verdures i hortalisses: crues, bullides o al vapor, al forn, a la planxa o graella, saltejades, al wok … evitant els fregits i arrebossats.

Una part (1/4 del plat) per col·locar els farinacis: es poden canviar entre ells, però sempre respectant la porció del plat per defecte perquè aportin la mateixa quantitat d’hidrats de carboni.

-Una part (1/4 del plat) per col·locar l’aliment proteic: triar les carns amb poc greix i coccions sanes per cuinar-les: a la planxa o graella, al forn, bullit, papillota, vapor i evitar els fregits, arrebossats / empanats.

Pots acabar amb un peça mitjana de fruita per postre.

Cristian Didier

Ekke nutrició by Disanta

 

902 11 05 22

info@ekke.es