L’estiu és l’estació de l’any més esperada ja que són moltes les persones que fan vacances durant aquests mesos. Desitgem amb ganes que arribin aquests dies de descans per desconnectar del treball, la rutina,… i gaudir del bon temps, l’aire lliure i de tot allò que no podem fer durant l’any. Però a vegades, ens costa desconnectar del tot i continuem pensant amb el treball.

Desconnectar és fonamental per poder rendir millor després al treball. Les vacances suposen, a més d’un descans a nivell físic, un descans també a nivell mental. Per això, et deixem 10 consells perquè desconnectis durant les teves vacances, gaudeixis del temps lliure i recarreguis les piles per a la tornada a la rutina.

  1. Deixa-ho tot acabat i delega. Abans d’anar-te de vacances resol els assumptes més importants i finalitza totes les tasques. Si el treball no pot cessar delega en els altres i confia amb ells. La confiança amb l’equip és primordial perquè et sents totalment tranquil sabent que el treball es queda en bones mans.
  2. Espera a setembre. Si has de començar nous projectes deixa’ls pel setembre. Això t’ajudarà a desconnectar del treball durant vacances, a més que, depenent del sector, a l’estiu hi ha menys productivitat i molts llocs estan tancats per la qual cosa és poc interessant començar estratègies.
  3. Avisa que estaràs de vacances. Informa que no estaràs localitzable durant uns dies. És molt útil activar la manera de resposta automàtica “estic fora de l’oficina per vacances fins a…”. Així les persones que contactin amb tu sabran que no pots atendre’ls.
  4. Desconnecta del món digital. Dosifica l’ús de l’ordinador i el mòbil, sobretot si són del treball. Tanca el correu electrònic i apaga el mòbil unes hores. Consulta-ho només al final del dia i no t’emportis en el teu lloc de vacances l’ordinador del treball.
  5. Aprofita per fer altres coses i canvia la rutina. Deixa a un costat la tecnologia si sols passar molt de temps davant l’ordinador o altres aparells digitals i canvia’ls per analògics (llibres, revistes…). A l’estiu és el moment perfecte per a llegir, fer esport, quedar amb amics… Dedica més temps al món real i gaudeix de les experiències de l’estiu.
  6. Gaudeix de vacances. Organitza les teves vacances perquè no et sorgeixin imprevistos i aprofitar el temps al màxim. Planifica activitats divertides i gaudeix de la família i amics. Una bona idea per a desconnectar del treball és viatjar. Quan viatgem i coneixem diferents llocs és quan aconseguim desconnectar de tot.
  7. Dorm més hores. Oblida’t del despertador i aprofita per dormir almenys vuit hores diàries i gaudeix de les migdiades. Descansa quant el teu cos t’ho demani. Un bon descans és molt important per recobrar energia.
  8. Viu sense horaris. S’han acabat les presses i mirar el rellotge. Canviar el ritme és important per a desconnectar. Les vacances són el moment per baixar el ritme i deixar fora les presses. Oblida’t dels compromisos i de tot, ara és el teu moment.
  9. Prohibit parlar de treball. Evita converses relacionades amb el treball. Recorda que estàs de vacances i aprofita per tenir un altre tipus de converses que no et facin pensar en el treball. Ja estàs durant tot l’any parlant d’assumptes d’empresa, ara és moment de gaudir d’una altra mena de tertúlies.
  10. Torna de manera escalonada. La tornada de vacances sol fer-se costa a dalt per això t’aconsellem que no programis massa reunions i tractis de fer un retorn gradual a les tasques.

Així doncs, si vols realment gaudir de les teves vacances, no oblidis posar en pràctica aquests consells i tot allò que t’ajudi a desconnectar.

902 11 05 22

[email protected]

int(0)
Vull apuntar-me a Viding Ekke