Campaments per a adolescents

Campaments per a adolescents

JOVES DE 14 A 17 ANYS (SOCIS O FILLS DE SOCIS EKKE, I AMICS)

LLOC: VALLS DE TAVASCAN, PARC NATURAL DE L’ALT PIRINEU, LLEIDA

______________________________________________________

2 TORNS: 

– Del 30 de juny al 6 de juliol

– Del 28 de juliol al 3 d’agost

______________________________________________________

Una experiència inoblidable d’aprenentatge a la Natura en la que gaudir i desenvolupar eines per a aprendre a donar el millor d’un/a mateix/a des de la Intel·ligència Emocional i el Lideratge: es duen a terme acampant en Ruta de Muntanya pel Parc Natural de l’Alt Pirineu (Pirineu de Lleida) i el número màxim de participants per curs és de 12 adolescents.

  • Gaudirà i aprendrà: Educació a la Natura desenvolupant la seva autonomia, atenció, responsabilitat, comunicació i treball en equip
  • Qualitat: màxim 12 participants
  • Convivència amb nois/es de la seva edat: 14, 15, 16 i 17 anys
  • 7 dies de Ruta de muntanya gaudint del millor del Pirineu (acampant, visitant refugis de muntanya, coronant cims, observant fauna, descubrint llacs…)
  • Sobre «com donar el millor d’un/a mateix/a»
  • Instructors professionals i seguretat: Mínim de 2 Formadors / Coach amb estudis universitaris que, a més, són guies de muntanya titulats
  • Activitat física, diversió i aprenentatge
  • Un entorn espectacular: Parc Natural de l’Alt Pirineu (Pirineu de Lleida)

______________________________________________________

REUNIÓ INFORMATIVA DIJOUS 16 DE MAIG A LES 20:30H A L’EKKE

Descripció

En format d’experiència formativa, aquests campaments d’estiu LIFE per a adolescents de 14, 15, 16 i 17 anys suposa realitzar el Curs de Lideratge I en Ruta de Muntanya pel Parc Natural de l’Alt Pirineu, un pas en el desenvolupament de les seves habilitats personals, un especialment important. Conviure amb els companys/es i instructors emprant com a aula la Naturalesa, els boscos, valls i llacs d’alta muntanya mentre descobreixes més coses sobre tu, definint allò que realment t’importa, no et deixarà indiferent. En aquest curs connectaràs amb tu mateix, amb la resta d’almnes i amb un entorn pur a les valls de Tavascan, Noarre i el sector del Llac de Certascan, un sector privilegiat dels Pirineus.

Del curs et portaràs probablement bons amic/gues, idees clares sobre lideratge, en la teva vida i en equip, i sobretot una sensació de serenitat, que brinden conèixer-se millor i connectar amb la natura. Hi haurà moments per a tot, des de relaxar-se i meditar davant la immensitat de la muntanya, caminades de 2 i 5 hores o dinàmiques-activitats en les quals desenvolupar el lideratge.

A vegades al nostre voltant tenim molt soroll, que no el posa fàcil per a escoltar-se a un mateix. En unes altres, vivim envoltats de tants estímuls que resulta fàcil sentir-se avorrit o desmotivat. En aquest curs, en plena naturalesa i combinat amb l’activitat física que comporta una ruta de muntanya, enfoquem les mirades cap al autolideratge.

Treballarem conceptes com la comunicació, l’autonomia, la motivació i la integritat personal des de la intel·ligència emocional per a ampliar les nostres habilitats d’autoconsciència i autogestió. Aprofundirem en la definició de valors, visió i pla d’acció des de la creativitat i la presa de decisions.

L’objectiu fonamental d’aquesta experiència formativa radica a experimentar, comprendre i aplicar competències de autolideratge amb una visió accessible, general i inspiradora del que pot provocar en les nostres vides.

Per a això combinarem diferents activitats i procediments d’aprenentatge, com per exemple pràctiques en les quals els participants aplicaran rols de lideratge designat, moments en els quals els instructors/as explicaran continguts teòrics, posades en comú o coaching de lideratge individual/col·lectiu, entre altres. És a dir, acompanyarem als alumnes cap a l’aprenentatge del lideratge en tot moment, amb aproximadament 20 hores de lideratge específic i altres 20 hores de lideratge aplicat durant tot el curs. Una vegada completada l’experiència formativa satisfactòriament et lliurarem un certificat de LIFE Leadership School.

Estarem 7 dies en ruta, la qual cosa resulta un excel·lent mitjà per a consolidar el nostre aprenentatge, implica sortir del dia a dia, de la rutina i l’àrea de confort, afrontar conjuntament els reptes que trobem i gaudir amb seguretat d’uns entorns colpidors de muntanya.

Els campaments d’estiu per a adolescents LIFE es realitza amb un mínim de 6 participants i un màxim de 12. Amb un mínim de 2 instructors/guies titulats. El senderisme es realitzarà sota les consignes i indicacions dels instructors/guies i sempre que la meteorologia, el factor humà i l’estat del terreny permetin una progressió segura per a tots els components del grup així com per a la resta.

En qualsevol activitat a l’aire lliure, fins i tot en els nostres cursos, existeix un risc intrínsec a afrontar danys. Des de picades de mosquit o sobrecàrregues musculars a esquinços o altres tipus de lesions. Per a minimitzar aquest risc és essencial seguir les pautes dels instructors/guies en tot moment.

Mesures per a preservar el mitjà

Com a part dels nostres principis fonamentals, el compromís amb el medi ambient, que ha de ser compartit per tots els alumnes, és deixar els llocs per on passem millor de com els hem trobat. Dipositarem tots els nostres residus en els seus contenidors corresponent i recollirem aquells residus de la muntanya que ens permetin continuar progressant amb seguretat

Instructors

PABLO LAPUENTE _ Formador i Coach especialitzat en Lideratge, Organitzacions i Relacions i Intel·ligència Emocional. Guia de Muntanya i de Piragüisme. Diplomatura en Ciències Empresarials per la UPF, Llicenciat en Recerca i Tècniques de Mercat per la UB. Co-Activi Coaching per CTI Vancouver, el Canadà (ACTP). Organizational & Relationship *Systems Coaching per CRR Global, Barcelona (ACTP).

TONI ABELLÓ _ Dissenyador i facilitador de continguts formatius orientats a la consciència emocional. Licensed Practitioner en Programació Neuro-Lingüística per Talent Institut, Barcelona, i especialitzat en Meditació Vipassana per Dhamma Neru, Barcelona. Guia d’Excursionisme. Arquitecte per la ETSAB-UPC, Barcelona.

Preu

650 

El preu per persona inclou la formació en lideratge, allotjament en càmpings, d’acampada i/o refugis de muntanya, aliments a preparar entre tots, guies professionals titulats, material de seguretat i d’acampada col·lectiu i assegurança d’accidents.

El preu no inclou el material personal, transport fins al lloc d’inici/fi.

L’import total del curs haurà de ser abonat íntegrament durant el procés d’inscripció, abans de realitzar el curs.

Inscripcions i contacte

Inscripcions obertes fins a places esgotades o 1 mes abans de la realització del curs/campament.