Les 5 claus per iniciar-se en l’entrenament de força

By 20 May, 2024Blog, Noticies

En el món del Fitness és molt comú veure als gimnasos i centres esportius a persones novells que ja sigui per por de preguntar als professionals del centre o per seguir “rutines” dubtoses d’internet acaben realitzant entrenaments que no els encaminen cap als seus objectius i que fins i tot poden acabar en alguna cosa pitjor, una lesió.

Per això, des de Viding, volem donar-te una sèrie de consells que et poden ajudar a començar amb bon peu en l’entrenament de força i no cometre errors que et facin perdre el temps.

Les 5 claus per començar

  1. La tècnica és el primer: Un dels primers punts que has de controlar en començar en l’entrenament de força és la tècnica dels exercicis bàsics. Comença amb les màquines guiades i progrés cap al pes lliure. Aprendre la tècnica dels patrons bàsics de moviment i treballar en ells potenciarà els teus resultats.
  2. Freqüència abans que intensitat: el principal a l’hora d’iniciar-se al gimnàs és la repetició ja que necessitarem automatitzar els gestos per després poder augmentar la intensitat evitant el risc de lesió. Per fer això, comença amb entrenaments Fullbody en els quals treballis tot el cos, d’aquesta manera el teu cos s’adaptarà progressivament tant a l’execució dels exercicis com a la càrrega de l’entrenament.
  3. Progressa en les càrregues: en el moment que domines les càrregues dels teus entrenaments segueix progressant en elles. Algunes de les opcions que tens són:
  • Augmentar el nombre de repeticions mantenint el pes.
  • Augmentar el pes mantenint el nombre de repeticions.
  1. El teu objectiu està en el llarg termini: Quan comencem a entrenar volem donar el millor de nosaltres mateixos i ens exigim entrenaments que a llarg termini són molt complicats de mantenir-los. Has de ser realista i marcar-te un ritme d’entrenament que sàpigues que pots mantenir. Al principi tots estem molt motivats però després la motivació disminueix i és la disciplina la que pren el comandament i per això has de posar-t’ho fàcil.
  2. La vergonya es queda a casa: Moltes persones al gimnàs tenen por de preguntar al professional de sala i això és un error. El monitor/a està per ajudar-te i guiar-te en el teu procés de millora, donar el pas t’agilitzarà l’aprenentatge.

Espero que amb aquestes pautes puguis tenir un punt de partida des del qual començar, com tu, tots hem tingut un primer dia, ara et toca posar-te a treballar.

Ens veiem a la sala fitness!

902 11 05 22

[email protected]

int(0)
Vull apuntar-me a Viding Ekke