La tardor ha arribat i amb ell la tornada a la rutina i els nous reptes: estar en forma, tonificar, aprimar, augmentar la massa muscular, etc. Però per mantenir el ritme d’entrenament i aconseguir els nostres objectius és important cuidar la salut ja que el canvi de temps, l’estrès i el descens de les hores de llum de la tardor poden influir en el nostre sistema immunològic i afectar-nos tant física i com anímicament. Perquè gaudeixis de l’època tardorenca amb bona salut i que res et freni segueix aquestes recomanacions.

 

  1. Pren vitamina C: taronges, kiwis, maduixes, pastanagues,… La vitamina C estimula el funcionament del sistema immunitari. Una bona manera de començar el dia és bevent un suc de taronja o un batut de vitamines ja que t’ajudarà a reforçar les defenses i prevenir els refredats.

 

  1. Banys de sol. Amb el canvi d’hora els dies són més curts i estem menys exposat a la llum del sol. Per aprofitar al màxim la vitamina D realitza passejos o exercici a l’aire lliure a les hores solars. El teu estat anímic també millorarà.

 

  1. Gingebre, mel i probiòtics. Hi ha alguns aliments que no poden faltar a la tardor com el gingebre, la mel i els probiòtics. El gingebre s’utilitza per combatre refredats i el pots afegir fàcilment en els teus menjars. Per part seva, la mel posseeix efectes antibacterians, antivirals i antiinflamatoris, és ideal per cuidar la teva gola! Com ja saps els iogurts, quefir i begudes amb bidifus porten probiòtics que protegeixen la flora intestinal a més del teu sistema immunitari.

 

  1. Porta roba apropiada. Si practiques esport a l’aire lliure és important que portis roba adequada per a les baixes temperatures. Existeix roba tèrmica que manté la temperatura de cos, els paravents també protegeixen del fred i no oblidis tapar el cap i les mans amb una gorra i guants. Procura no estar molt temps suat, una vegada acabis l’entreno vés a dutxar-te.

 

  1. Sauna i contrast d’aigua. Aprofita la tardor per anar almenys una vegada a la setmana a la zona d’aigües i spa. La sauna t’ajudarà a eliminar toxines i a reforçar les defenses. Els contrastos d’aigua freda i calenta són beneficiosos per regular millor la temperatura del nostre cos.

 

  1. Descansa correctament. A la tardor descendeixen les hores de llum solar i això fa que segreguem major quantitat de melatonina, si a això li afegim el fet de dormir poc farà que estiguem més cansats. Per això és recomanable descansar i dormir un mínim de 7 hores.

 

  1. Líquids calents. Brous, cremes de verdures,… són ideals perquè el cos entri en calor ràpidament i combatre el fred. Opta pels casolans i que siguin elaborats amb ingredients naturals. T’aportarán vitamines i energia.

 

  1. Realitza exercici físic. I finalment, i no menys important, mou-te! Fer activitat física enforteix el nostre sistema immunitari i aclimata el nostre cos a la temperatura. Així doncs, t’esperem a l’Ekke Viding!

 

 

902 11 05 22

info@ekke.es

int(0)
Vull apuntar-me a Viding Ekke