De tant en tant m’assec al costat de la meva àvia i li pregunto,com menjàveu abans? Ella em mira sorpresa i em contesta: – Doncs filla amb sentit comú! Menjavem a cada estació els productes que colliem i els animals que criavem de manera natural. I ara això és el que s’ha perdut!

 

 

Poc a poc anem deixant enrera el hàbits alimentaris arraigats a la nostra terra, la dieta mediterrania, que ha acabat convertint-se en una dieta “estadounidense”, i amb aquesta dieta ha arribat una nova pandèmia, l’obesitat i el sobrepes infantil, entre altres malalties derivades dels mals hàbits alimentaris.

Però, m’adono que la tendència està canviant i, poc a poc, som més concients que no anem per bon camí, un camí que ens està enmalatint, no només per uns mals hàbits alimentaris sinó per la manera poc saludable que tenim actualmente de produïr els aliments.

És un model d’agricultura de producció intensiva, mitjançant monocultius que empobreixen el sòl i redueixen la diversitat ambiental, amb un ús abusiu de fertilitzants, pesticides, herbicides, hormones i altres residus químics que contaminen tant el medi ambient com l’aliment, i aquest model dona lloc aliments amb escasses qualitats nutricionals i organolèptiques, perjudicant la nostra salut.

En canvi, els aliments ecològics, els d’abans, els que cultivaven els nostres avis, no contenen pesticides ni herbicides químics, hormones de creixement, ni fertilitzants artificials. A més tenen un ús restringit d’additius alimentaris i ús prohibit de transgènics. Tot això fa que la seva composició nutricional sigui més rica amb nutrients saludables

 

Consumir productes ecològics, de temporada i de proximitat, és a dir tornar a la dieta mediterrània, no només suposa alimentar-nos i viure d’una manera més sana, sinó també contribueix a la lluita per un futur millor per als nostres fills i filles.

A l’EKKE també ens preocupem de la vostra alimentació i per això els plats que trobareu al nostre restaurant estan cuinats i elaborats amb productes de temporada, ecològics, de proximitat i de qualitat.

902 11 05 22

info@ekke.es

int(0)
Vull apuntar-me a Viding Ekke