Amb l’arribada de les primeres onades de fred, arriba també el moment del consum de l’hortalissa reina del Prat i del Delta del Llobregat. Es tracta de l’hortalissa carxofa; Una planta pertanyent a la família de les herbàcies- asteràcies, el gènere és Cynara. Ekke recomana a tots els seus socis i sòcies el consum de la carxofa, no només per ser una de les hortalisses més saboroses i polivalent que hi ha a la tardor- hivern, sinó perquè entre les seves fulles s’amaga tot un tresor de vitamines, minerals i antioxidants , dels quals destaquen: el Magnesi, el potassi, el sodi, el Ferro, la Vitamina A, la Vitamines B etc. Els innombrables beneficis que ens aporta el consum d’aquesta hortalissa, fan d’ella una verdura ideal per a tot tipus de plats. Ja sigui a la brasa, amb arròs, o com a base de receptes més sofisticades. Raons per les quals se sap que ja era un producte molt popular des de l’edat mitjana.


Beneficis de la carxofa:


Redueix els triglicèrids en sang i combat el colesterol: reduint el dolent i augmentant el HDL, el considerat com a bo. També és ideal per tractar malalties com la tensió alta i el reuma
. D’altra banda, consumir carxofa ajuda a regular el restrenyiment i a realitzar la digestió, ja que actua com un suau laxant que estimula la funció renal, eliminant toxines i reduint la retenció de líquids. Per això els experts nutricionistes recomanen el seu consum, ja que sense cap dubte, és tot un regal i aliat per a la salut del nostre organisme, perquè d’ella s’aprofiten totes les seves parts. Raó per la qual és freqüent el seu ús en dietes, ja que les seves fibres vegetals ens ajuden a controlar la gana, aportant-nos un extra de sensació de sacietat, cosa que afavoreix la pèrdua de pes.
Per incrementar l’efecte saciant, els experts recomanen prendre 1 tassa de te de carxofa 30 minuts abans de cada àpat.

Com prendre la carxofa?


Actualment la carxofa es pot prendre en diversos formats: càpsules, pastilles o cuinades de la forma tradicional. Si han de ser cuites, recorda triar aquella que tingui més pes i els rovells gruixudes en to verd clar, ja que són les més saludables. I per cuinar-les, cal netejar-les i retallar-les una mica, tant la tija com la pell, així reduirem el gust amarg propi de la carxofa.

 

Text: Dina Nsé Mitere.

902 11 05 22

info@ekke.es

int(0)
Vull apuntar-me a Viding Ekke