Per què les dones han d’augmentar la massa muscular?

Durant molt temps, les dones han cregut que muscular no anava amb elles. No obstant això, els últims estudis coincideixen: entrenar la força és bàsic per a les dones, més que per als homes. El mitjà més directe d’augmentar la força és guanyar massa muscular. Aquests són els motius pels quals cal entrenar la hipertròfia:

Millorar el dia a dia: la força influeix en gairebé tot el que fem a diari, com pot ser aixecar i portar les bosses de la compra. El dia a dia et resultarà més fàcil amb més força.

Guanyar salut: la massa muscular ajuda a prevenir malalties com la diabetis o l’obesitat.

Menjar més sense guanyar pes: el múscul necessita una gran quantitat d’energia simplement per existir, de manera que el metabolisme s’accelera amb més musculatura i es pot menjar més sense guanyar teixit adipós.

Lesionar-se menys: moltes vegades, les dones pateixen més lesions articulars que els homes perquè els falta la força muscular necessària per estabilitzar els nostres gestos esportius. Naturalment, aquests gestos exerceixen pressió en les articulacions, que a la vegada es desgasten i realitzen moviments incorrectes i lesius.

Rejovenir: quan es passa la barrera dels 30 anys, comença a aparèixer l’esquena encorvada que s’associa als ancians. Aquesta està directament relacionada amb la pèrdua de força estructural. Mantenint la massa muscular, els teus moviments seran vitals i els altres et percebraran com a persona jove.

Preparar-se per a la menopausa: amb la menopausa, els estrògens descendeixen i guanyar massa muscular costa encara més. Qui arribi a aquesta etapa amb una musculatura desenvolupada, li serà més fàcil adaptar-se als canvis. Així mateix, l’entrenament de força és essencial per prevenir l’osteoporosi, i en cas d’arribar a patir-la, la musculatura pot prevenir la debilitat ósea.

Millorar l’autoestima: normalment, les dones que entrenen la força es senten fortes també per dins.

902 11 05 22

info@ekke.es

int(0)
Vull apuntar-me a Viding Ekke