També anomenada ananàs, és una de les fruites tropicals tipus “baia” més sanes i desitjables en tot el món, i això es deu al seu sabor agradable, dolç i refrescant. La Pinya com a aliment natural, és molt rica en fibra i baix en calories, per això és ideal per a tot tipus de dietes. Originàriament la Pinya procedeix dels països tropicals i subtropicals, lloc on es conrea.
La Pinya està composta majoritàriament d’aigua i una infinitat de vitamines: C, B1, B6, ferro, magnesi, potassi, àcid fòlic, sodi, calci, manganès etc. A més d’això, consumir Pinya ens ajuda a eliminar el greix i a reforçar les defenses del nostre organisme, ja que posseeix qualitats diürètiques i depuratives, prevenint el restrenyiment, raó per la qual els experts la consideren una fruita ideal per a tota la família.
Antigament la Pinya s’utilitzava com a potent reductor de les malalties que comportaven inflamació com: inflors, sinusitis aguda, mal de coll etc. També és una font rica d’antioxidants i nutrients essencials que milloren la nostra salut, i això es deu al fet que conté un enzim digestiu anomenada Bromelina. ( Un conjunt d’enzims digestius extremadament útils, que actuen com a agents destructors de paràsits intestinals, anticoagulant natural i un antiinflamatori).

Les innombrables propietats de la bromelina composta en la pinya, la converteixen en una veritable medicina natural no esteroide, ja que actua com a substitut natural de diversos medicaments.
La Bromelina s’utilitza per: tractar la inflamació aguda i les lesions esportives, també ens ajuda a prevenir la inflamació causada per una cirurgia (parts etc.), i en el tractament de la tromboflebitis, també alleuja el dolor en les articulacions, prevé o minimitza la gravetat de l’angina de pit i l’atac isquèmic transitori.

Definitivament consumir pinya és una aposta segura per mantenir una bona salut, per això Ekke recomana el seu consum.

text. Dina Nsé Mitere.

902 11 05 22

[email protected]

int(0)
Vull apuntar-me a Viding Ekke