El nostre sistema immunitari es pot veure afectat per diferents factors. Factors interns com les malalties, l’estrès o el sedentarisme i factors externs com l’alimentació, el tabac o els canvis d’estació. Tots aquests factors ataquen les defenses del nostre cos afeblint el sistema immunològic i altres funcions de l’organisme.

Per a evitar aquesta situació és aconsellable realitzar activitat física moderada ja que beneficia i enforteix al sistema immunològic en totes les edats.

 

Com afecta l’exercici a les nostres defenses?

Quan fem exercici es produeixen canvis en el nostre sistema immunològic. Els glòbuls blancs són les cèl·lules encarregades de generar els anticossos per lluitar contra les malalties. Si practiquem exercici físic de manera habitual farem que els nostres anticossos i glòbuls blancs circulin més ràpid per la sang i d’aquesta manera detectar abans les malalties i combatre-les de manera més efectiva.

Fent esport també podem disminuir les possibilitats de contreure un refredat, grip o alguna altra malaltia respiratòria ja que l’activitat física ajuda a eliminar aquells bacteris que es troben en els pulmons i les vies respiratòries.

Un altre forma que té l’exercici físic per reforçar les nostres defenses és durant i després de practicar activitat física ja es produeix un augment lleu de la temperatura corporal, similar a la febre, que pot contribuir a combatre millor una infecció.

Com ja sabem, l’estrès és un dels factors que pot provocar malalties. Amb l’exercici físic aconseguim disminuir la secreció de cortisol, l’hormona de l’estrès, i per tant protegir-nos de futures infeccions.

 

En conclusió, l’esport és el millor aliat per a la salut i per tenir un sistema immunitari fort, però perquè així sigui, és important tenir en compte que l’exercici físic requereix d’una programació adequada realitzada per professionals de l’activitat física i l’esport. Des de Ekke Viding volem que facis de l’exercici físic un hàbit i que tinguis un estil de vida saludable.

902 11 05 22

info@ekke.es

int(0)
Vull apuntar-me a Viding Ekke