Voleu conèixer el passat històric de la ciutat de Lleida? Ekke us proposa un viatge en el temps on podran cremar calories, mentre feu un petit recorregut els vestigis medievals i romans de l’antiga ciutat Lleidatana. Aquesta ruta secreta carregada de misteris, compta amb: antigues muralles, diverses esglésies, una presó medieval situada en el més absolut secret i els típics banys andalusos de l’època etc.

El recorregut comença al magnífic Palau de la Paeria, on es troben les restes d’unedifici de l’època romana, a més de diversos objectes del segle V d. C. En aquest lloc també es podran veure els banys andalusís del segle IX – X. finalitzat aquest recorregut, ens endinsem al carrer Anselm Clavé 47, allà estan localitzats les restes de la muralla medieval andalusina del segle IX -X i les restes de la muralla feudal del segle XII al XIV.

El lloc emblemàtic d’aquest recorregut es troba a l’Auditori Municipal Enric Granados,on observem diversos nivells arqueològics de diferents èpoques, com la tardo romana-republicana i la tardo ibèrica, ambdues del segle I- II a. C, la tardo romana imperial del segle I – II d. de C. La tardo romana del segle III al X d. C. La tardo medieval andalusina del segle X al XII, la medieval cristiana del segle XII al XV o la moderna del segle XV al XVII. La ruta secreta finalitza a l’església de Sant Joan, que es troba al centre de la plaça sant Joan, i la seva importància resideix en que a l’interior d’aquesta església hi
ha els discrets restes d’un medieval. El meravellós d’aquesta ruta és que es troba a l’interior del nucli urbà i es pot realitzar en diferents etapes.

També recomanem la ruta modernista de la ciutat de Lleida, amb un recorregut que inclou el Teatre Municipal de l’Escorxador, la Casa Melcior, la Casa Morera, la Casa Magí Llorens etc. A més d’això, l’altre punt d’interès és: les adoberies, situat a la Rambla Ferran, es tracta d’un lloc emblemàtic que ens mostra l’ofici del cuir. Aquest conglomerat d’història, ens anima a recomana’l, perquè és una de les formes més interessants de visitar i conèixer la història passada de la nostra ciutat en un temps rècord.

Text: DINA NSÉ.

902 11 05 22

info@ekke.es

int(0)
Vull apuntar-me a Viding Ekke