Quantes hores es recomana dormir al dia?

By 17 March, 2022Blog, Salut

Dormir prou és essencial per ajudar a mantenir una salut i un benestar òptims. Però, què vol dir “dormir prou”? Quantes hores són necessàries per “dormir prou”?

Quan es tracta de la salut, el son és tan vital com l’exercici regular i una dieta saludable i equilibrada.

Us presentem una sèrie de consideracions que hauríem de tenir en compte si volem aconseguir un son de qualitat i aprofitar tots els beneficis que comporta.

Quantes hores es recomana dormir al dia?

Segons cada persona, perquè depèn del ritme de vida, la condició física i l’edat, entre altres aspectes.

Dormir prou no fa referència només al total d’hores de son, també és important que sigui de bona qualitat i tenir un horari uniforme per dormir perquè us noteu descansats quan us lleveu.

En adults, el nombre mitjà d’hores que es recomana dormir és entre 7 i 8.

D’altra banda, pel que fa a la gent més jove, en nens, hi ha diferents recomanacions en funció de l’etapa de la infantesa en què es troben:

 • Els nadons necessiten dormir entre 12 i 16 hores.
 • Els nens d’1 a 3 anys necessiten dormir entre 11 i 14 hores.
 • Els nens en edat preescolar necessiten dormir entre 10 i 13 hores.
 • Els nens en edat escolar necessiten dormir entre 9 i 12 hores.
 • Els adolescents necessiten dormir entre 8 i 10 hores.

Beneficis de dormir i descansar correctament

Quan parlem de la relació entre dormir i la nostra salut, podem afirmar que la qualitat del son hi influeix directament. Perquè el son sigui reparador, s’ha de dormir sense interrupcions i profundament.

Els principals beneficis de dormir 8 hores al dia són:

 • La pell, els cabells i les ungles es regeneren de manera més ràpida i adquireixen una brillantor natural.
 • S’aconsegueix evitar l’aparició d’ulleres, bosses als ulls i arrugues prematures.
 • La memòria es veurà positivament beneficiada si es descansa adequadament.
 • El cos es relaxa i facilita la producció de melanina i serotonina, dues hormones que contraresten els efectes de les hormones de l’estrès (adrenalina i cortisol) i ens ajuden a ser més feliços i emocionalment més forts. Tindreu una bona actitud, us millorarà l’humor, augmentarà la vostra creativitat i, en definitiva, sereu més productius/ves.

Conseqüències de no dormir prou

És comprensible que a molts us sigui impossible dormir aquesta quantitat d’hores; tanmateix, heu de tenir en compte que dormir menys de 6 hores al dia hauria de ser una excepció i no un costum. De fet, aquells que creuen que poden recuperar aquestes hores de descans perdudes de dilluns a divendres en un cap de setmana estan molt equivocats, perquè no es tracta d’una balança: les hores de son perdudes no es recuperen.

El cansament segueix latent al cos i, si es perllonga, podria impactar molt negativament en el dia a dia. Saps què pot passar si dorms poc durant un llarg període de temps?

 • La capacitat cerebral ressentida, que influeix en els aspectes relacionats amb la memòria, l’atenció i l’aprenentatge, se’n veu molt afectada quan hi ha falta de descans.
 • Problemes anímics, perquè és un mal costum que debilita greument el sistema immunitari.
 • La manca de son és una de les principals culpables que el metabolisme s’alenteixi i, per tant, també afecta l’augment de pes.

Dormir bé és essencial per tenir un dia a dia carregat d’energia, vitalitat i productivitat. És important tenir en compte tots aquells aspectes que faran que el son sigui de qualitat i, per tant, aprofitar-ne tots els beneficis.

Consells per dormir bé

Finalment, us donem algunes recomanacions que us ajudaran molt i que amb poc esforç podreu complir per tenir una bona recuperació d’energia:

 • Aneu a dormir i desperteu-vos cada dia a les mateixes hores.
 • Feu exercici durant el dia i sigueu actius.
 • Cuideu l’alimentació i les hores en què us alimenteu i no ingeriu substàncies excessivament estimulants unes hores abans d’anar a dormir.
 • El llit i els coixins han de ser còmodes.

Com heu llegit al punt anterior, l’ideal és dormir 8 hores al dia, atès que només així el cos arriba a un descans total i recupera l’energia després de l’esgotament propi de la vida quotidiana.

Ara ja sabeu més coses sobre per què hem de dormir bé i molts dels beneficis que aporta. Així doncs, us desitgem dolços somnis!

902 11 05 22

info@ekke.es

int(0)
Vull apuntar-me a Viding Ekke