L’arribada de la primavera es converteix en un malson per a moltes persones que pateixen al·lèrgies. La gran quantitat de pol·len en suspensió genera reaccions al·lèrgiques que es manifesten amb un variat repertori de símptomes. Reaccions cutànies, picor i irritació dels ulls i el nas, tos i picor a la gola i, entre els més greus, asma i reaccions de tipus anafilàctiques.

El bon temps i l’exuberància dels entorns naturals ens criden a fer activitats a l’aire lliure. No obstant això, aquells que tenen problemes d’al·lèrgia relacionats amb els pòl·lens hauran de prendre tota una sèrie de precaucions. Inicialment, han d’estar atents a les concentracions i tipus de pol·len a l’ambient. La Xarxa Aerobiològica de Catalunya emet informació periòdica al respecte que ens pot ajudar.

El primer pas és evitar el contacte amb espais naturals amb presència de pol·len. Un bon remei és substituir les sessions a l’aire lliure per sessions dins del gimnàs. Entrenar a les hores en què hi ha menys concentració de pol·len (entre les 11 i les 18 hores), fer servir ulleres de sol i escalfar abans de l’entrenament. És important que totes les persones que pateixen al·lèrgies portin sempre a sobre la seva medicació de rescat. Si durant el desenvolupament de la sessió es dona qualsevol tipus de simptomatologia, caldrà parar la sessió i no fer exercici fins arribar al control de la crisi i la valoració mèdica.

 

Dr. Guillermo Torres Casadó

Especialista en Medicina de l’Educació Física i L’Esport

902 11 05 22

info@ekke.es

int(0)
Vull apuntar-me a Viding Ekke