El control de la pressió arterial (PA) és un dels objectius fonamentals dels programes europeus de salut pública. S’estima que la prevalença d’hipertensió arterial (HTA) en la població europea és del 30-45%, un fet molt alarmant si considerem que l’HTA duplica el risc de malaltia cardiovascular, d’accident cerebral vascular, d’insuficiència renal i d’arteriopatia perifèrica.

Com en qualsevol malaltia, farem un diagnòstic mèdic correcte per personalitzar les intervencions. Quan se sospita d’HTA, cal confirmar-ne l’existència amb determinacions múltiples i s’han d’aplicar els protocols adequats, atès que les xifres de PA varien de forma normal en múltiples circumstàncies i per determinats factors (estrès, dolor, ritmes circadians, etc.). Per exemple, és normal que la pressió arterial sistòlica augmenti amb pràctica d’exercici físic. De fet, amb exercici físic intens es pot arribar fins i tot a pressions arterials sistòliques de 220-230 mmHg, que es normalitzaran amb el repòs.

Les mesures de la PA es poden fer a la consulta, a casa mitjançant un autoregistre protocol·litzat o amb sistemes més sofisticats que registren la pressió durant 24 hores. Les xifres òptimes de pressió arterial poden variar en funció de l’edat i de l’existència o no de patologia prèvia. En general, es considera una pressió arterial normal quan la sistòlica se situa entre 120-129 mmHg i la diastòlica, entre 80 i 84, i normal-alta, entre 130-139 mmHg per a la sistòlica i 85-90 per a la diastòlica. Per sobre de 140 mmHg per a la sistòlica i 90 mmHg per a la diastòlica, es parla d’HTA.

La HTA primària, determinada por factors genètics i l’estil de vida, és la més freqüent en la població i afecta gairebé el 95% d’hipertensos. La dieta i l’exercici físic, juntament amb altres factors d’estil de vida, tenen un paper molt rellevant en el retard de l’aparició d’HTA, així com la prevenció i el tractament. L’exercici físic n’és un pilar decisiu, tant en les fases inicials com quan ja es pren medicació. Cal prescriure-la correctament perquè se n’obtingui el màxim de beneficis i es redueixin al màxim els riscos. Des de la consulta de Medicina Integrativa d’EKKE, volem ajudar-te en el control de l’HTA perquè puguis aprofitar els diferents recursos que posem a la vostra disposició. Us oferim, per tant, un control mèdic de tot el procés mitjançant:

Una primera visita

  • Valoració mèdica de la situació personal. Determinació del risc cardiovascular i grau d’HTA.
  • Consideració de factors que poden influir en el disseny del programa d’exercici físic (malalties, limitacions, medicació, tipus i grau d’HTA…).
  • Programa d’exercici físic personalitzat adaptat a les troballes mèdiques: objectius.
  • Intervencions, si cal, en alimentació i altres aspectes de l’estil de vida.
  • Monitorització de les intervencions.

 

Una segona visita

  • Lliurament de la proposta del pla d’actuació un cop analitzats els resultats de la primera visita.

 

Tercera i quarta visites

  • Control i avaluació de les respostes.

 

Pack: 100 €

902 11 05 22

info@ekke.es

int(0)
Vull apuntar-me a Viding Ekke