Amb les altes temperatures de l’estiu, les defenses del nostre organisme poden patir un cert desequilibri, per això l’expert en nutrició de l’ekke, recomana consumir productes altament refrescants. I l’hortalissa reina pel seu alt contingut en aigua, i ideal per a aquestes dates és el cogombre. Una hortalissa que tot i ser pròpia de l’estiu, es pot trobar als mercats durant tot l’any, a causa dels innombrables beneficis que aporta a la nostra salut.
Consumir cogombre ajuda a reduir la pressió arterial, i a protegir la nostra salut cerebral, millorant la nostra memòria, a més d’embellir la pell i el nostre cabell. També posseeix propietats antiinflamatòries i és considerat un antihistamínic natural.

Tradicionalment el cogombre es feia servir per desinflamar, hidratar i suavitzar la pell, ja que és un gran remei casolà per tractar les arrugues i ulleres. També era utilitzat per guarir les cremades solars i tractar el mal de cap, ja que les seves llavors són refrescants, i fins i tot el seu suc s’utilitza com “emol·lient” en cremes antiacnè. A més d’això, posseeix un efecte laxant i diurètic, raons per les quals es recomana el seu consum en dietes.
Un altre dels beneficis que ens aporta aquesta hortalissa al nostre organisme, és que és molt rica en fibra, potassi, ferro, calci, fòsfor i magnesi. I conté un gran nombre de vitamines: C, B, B1, B5, B9 i B7 (biotina), una vitamina que disminueix l’ansietat i l’estrès. Aquestes qualitats fan del cogombre un producte indispensable per a tot l’any.

Consells per al consum apropiat del Cogombre:
Aquesta hortalissa de sabor agradable amb una pell verda i fina, és recomanable consumir-la de mida petita, ja que els de mida gran i madurs tenen una textura tova i la pell groga, conseqüència d’això, és que les seves llavors són dures, i tenen un sabor una mica amarg, cosa que en ocasions pot ser indigest si no es mastega bé.

Cogombre fresc tallat en rodanxes.

902 11 05 22

info@ekke.es

int(0)
Vull apuntar-me a Viding Ekke