Existeixen moltes maneres de tornar a la rutina després de festes i començar l’any. Et convidem a fer-ho de manera fàcil i positiva seguint uns passos molt senzills:

 

1- ABANS DE COMENÇAR

Adapta els horaris de les rutines a la teva agenda tres dies abans per evitar estrès i presses en l’últim minut.

2- DEIXA ESPAI PER A IMPREVISTOS

En la teva agenda segueix la regla de 20-20-20:

  • 20 minuts per meditar i/o mobilitzar el teu cos de manera conscient
  • 20 minuts per revisar la teva agenda, planificar el teu dia i si hi ha algun imprevist, dona-li espai.
  • 20 minuts per aprendre una cosa nova, ja sigui a través d’escoltar un podcast, una nova cançó, un idioma nou, llegir….amb això actives la teva ment creant noves neuroconexiones i establint nous patrons. És a dir, predisposes a la teva ment i al teu cos a tenir un bon dia.

3- ACTITUD

L’actitud és fonamental en la vida. És per això que t’ajudarà tenir una actitud d’optimisme i positiva, sentint i recordant els beneficis que tota activitat i el que facis en el teu dia t’ofereix.

4- NO TOT ÉS TREBALLAR

Els hàbits saludables abasten tot allò que et fa sentir bé i t’aporta benestar.

En la teva agenda ha de tenir cabuda temps per quedar amb amics, practicar esport, menjar de manera nutritiva i saludable, dedicar temps per al teu jo interior. Què el teu temps sigui de qualitat.

5- PROPOSA’T REPTES

Aquests objectius han de ser assolibles a poc a poc i que t’omplin de positivitat. Que t’omplin en tots els sentits i estableix almenys un per cada àmbit de la teva vida que ara sigui important per a tu.

 

Cuida les teves decisions, per petites que et semblin, perquè estan decidint la teva vida. Quina és la teva decisió avui?

“Allunya’t de tot el que t’allunyi de tu”

Les decisions són la clau per aaconseguir els nous reptes. No fer res també és una decisió. Com diu Marco Aurelio: “ la felicitat de la teva vida, depèn de la qualitat dels teus pensaments” Què tal si et fas un favor: pensa en gran, pensa bonic!

 

UNA NOVA MANERA DE CREAR EL TEU MILLOR 2022

Si cada dia és una nova oportunitat… que tal canviar la manera de pensar, sentir i actuar que et porten al fet que el nou any sigui igual que l’anterior?

Tal com diu aquest: bogeria és fer sempre el mateix intentant tenir resultats diferents. Al nostre cervell li és més fàcil continuar fent el mateix perquè així no gasta energia i pot destinar-la a la seva funció principal, mantenir-te amb vida. I és per això que repetim conductes que ni per remei, ens acosten al que realment volem, encara que això no ens faci sentir bé. I és curiós doncs, paradoxalment, aquesta manera de comportar-nos ens destrueix i ens lleva vida.

Per això és tan important veure quan tenim noves oportunitats (és a dir, avui) i atrevir-nos a provar de fer coses diferents. Les decisions són la clau per establir i aconseguir nous reptes.

Dir-te que no fer res amb la teva vida, també és una decisió. Tanmateix, la meva invitació és que t’atreveixis a això. Ja que cada decisió, per petita que sigui, estan decidint la teva vida.

 

COMENÇA L’ANY AMB BON PEU!

5 pensaments per a començar al gener:
– Esta bé començar de zero i ho faig des de l’experiència. Així que, allà va el dia
– Li donaré sentit a la meva vida que puc fer per sentir-me millor?
– La meva voluntat és més poderosa que les circumstàncies, així que trio sentir-me bé
– Només puc controlar la meva actitud, que tal si avui mostro la millor
– Malgrat no estar, on vull estar, gaudeixo de cada pas que em porta a ell una vegada li ensenyem a la nostra ment que hem decidit crear el nostre millor any.

Una cosa senzilla que pot funcionar-te és:

LA TÈCNICA DE LES 4 “R” PER A ADQUIRIR NOUS HÀBITS

  • R1 RECORDATORI: Utilitza l’agenda, reservant un temps diari mínim de 20 minuts per dur a terme les accions que et portin al teu objectiu.
  • R2 RUTINA : Repeteix l’acció amb constància. L’acció ha d’estar alineada als teus valors i realment et motivi, t’impulsi…la desitgis. Això facilitarà que t’impulsis al seu assoliment.
  • R3 RECOMPENSA: Connecta amb la sensació de plaer, en el moment present, que sentis en dur a terme aquesta acció que et porta al teu objectiu. Anem…cada vegada estàs més a prop. Gaudeix del procés!
  • R4 RECONEIXEMENT: Felicita’t amb cadascuna de les accions diàries que aconsegueixis realitzar, per petita i insignificant que sigui. Celebra que estàs en el camí.

Tot porta el seu temps, s’amable amb tu mateix.

 

Text: Cristina López

902 11 05 22

info@ekke.es

int(0)
Vull apuntar-me a Viding Ekke