Amb l’arribada de les vacances estivals, se’ns presenten un sense fi de propostes i ofertes d’oci per gaudir amb els amics, la parella o amb els mes petits de la casa, per això en aquesta edició Ekke us proposa visitar un dels parcs més grans i emblemàtics de tota Catalunya, conegut com: el parc natural de l’Alt Pirineus, situat entre les comarques del Pallars Sobirà i l’alt Urgell.

Aquest parc va ser creat per la generalitat de Catalunya en el 2003, amb la doble finalitat de preservar la riquesa natural i cultural de la zona, a més d’atreure a un públic sensible i respectuós amb l’entorn. En aquest parc no només gaudireu de l’aire pur i del paisatge propi de les altes muntanyes, envoltat de frondosos boscos i profundes valls en forma de U, sinó que podreu cremar calories amb rutes de senderisme combinant ascensions clàssiques com: la porta del Cel, el Pic de Certascan, la màgia del Pallars (ruta circular amb un mosaic de paisatges) i el Ramat de camins amb rucs etc. També hi ha propostes de senderisme amb rutes molt més llargues, dures i exigents com: Monteixo (2905m) o Pica d’Estats (3143m), és una de les muntanyes més populars i clàssiques del muntanyisme Pirinenc, propera al pic Verdaguer i la punta Gabarró. Ambdues rutes són recomanades només pels més intrèpids i amb excel·lent preparació física per la seva duresa. Mitjançant el seu mirador observem idíl·liques vistes de tot el Pirineus català, per això Ekke ho recomana. A més d’això és el refugi d’espècies amenaçades com: l’Ós Bru etc. Mentre cremem calories recorrent les rutes de senderisme, tindrem l’oportunitat de refrescar-nos en les aigües cristal·lines dels llacs de Sotllo i Estats, alhora que gaudirem de l’intens perfum dels pins de les Pales de Areste.

Una altra de les propostes al marge del senderisme són: activitats de voluntariat, visites guiades, tallers i el museu a l’aire lliure del “Jardí de Roques”. Aquest museu està situat en un emplaçament singular del poble de Rubió, un àrea de gran riquesa geològica, on s’exposa el patrimoni geològic de la zona, mitjançant mostres rocoses extretes de diferents llocs d’aquest mateix parc. Actualment el parc natural de l’Alt Pirineus forma part del parc Pirinenc de les tres nacions: el P. Pyrineés Ariégeoises a França, el P. natural Andorrà la vall de Sorteny i el P. Natural la vall del Coma pedrosa.

Finalment cal ressaltar que en el mes de juliol es celebra la fira del ferro pirinenc a Alins, la fira del formatge a Escaló i la d’ovella en Llavorsí. Mentre que a l’agost podràs gaudir del passeig nocturn en la nit dels ratpenats i les trobades d’agermanament als ports de: Salau, Tavascan i Boet. I a l’octubre es celebra les sessions científiques del dia mundial de les ocells. Aquesta enorme oferta turística present en aquest parc, fa que Ekke aposti per ell com a lloc idoni per gaudir de la naturalesa i cremar calories.

 

TEXT: DINA NSÉ MITERE.

902 11 05 22

[email protected]

int(0)
Vull apuntar-me a Viding Ekke