Vols passar un di envoltat de natura a pocs quilòmetres de Lleida?
Aposta per l’Estany d’Ivars Vila-Sana. Un lloc tranquil i relaxant per gaudir amb la parella i dels més petits, on podreu contemplar el paratge natural d’Ivars, donant agradables passejades en barca, a peu o amb la bicicleta.
Cal destacar la gran diversitat d’espècies que es poden observar en aquest llac, que compta amb més de 210 espècies d’aus al llarg de l’any, de les quals estan: les sedentàries, les estivals, les hivernants o les aus de pas etc. D’altra banda, a l’hivern es donen concentracions de centenars d’ànecs, foques, gavines, fredelugues etc. En definitiva es tracta d’un espai natural de gran interès ecològic i ornitològic, raons per les quals aquest llac, posseeix una de les zones humides més importants de l’interior de Catalunya pel que fa a l’observació de les aus.

Antigament aquest llac era un estany endorreic, que gairebé s’assecava en cada estiu, però amb el projecte de recuperació i condicionament ecològic del llac mitjançant l’arribada de les aigües del canal d’Urgell. (Dotació similar a la del cultiu de la terra). El llac es va convertir en la gran zona humida que és avui dia.
Un altre dels atractius del llac d’Ivars, és el gran Santuari del Castell del Remei i el Santuari de la Mare de Déu de l’Horta. A més d’això, l’estany d’Ivars, disposa de dos punts d’informació situats a les zones d’arribada, d’on parteixen tots els itineraris naturals, els quals estan equipats amb: miradors, observatoris, panells d’interpretació ambiental etc.
Sense cap dubte l’estada a Ivars està plena d’emocions, que faran de la vostra estada diferent i inoblidable, raons per les quals ekke us ho recomana, no només pel seu entorn agradable i tranquil, sinó perquè disposa de molt bones serveis i instal·lacions, on podreu gaudir del vostre temps d’oci, alhora que respireu l’aire pur propi de les muntanyes del Pirineu.

Text: Dina Nsé

902 11 05 22

info@ekke.es

int(0)
Vull apuntar-me a Viding Ekke