La ciutat de Lleida és un d’aquells llocs que et conquisten i t’atrapen només arribar, i això es deu a les diferents ofertes culturals, esportives i d’oci en general durant tot l’any. Raons per les quals Ekke us anima a fer una visita cultural per la ciutat, ja sigui en família o amb la parella, ja que coneixereu llocs veritablement interessants i aptes per a totes les edats.


Exemples hi ha diversos, però en aquesta ocasió ens centrarem en l’impressionant edifici que predomina la ciutat, conegut com: (La Seu Vella); El qual va ser construït pel gran mestre Pere Coma. Aquesta antiga i singular catedral està situada dalt d’un turó elevat, creant una imatge impactant i visible a diversos quilòmetres de la ciutat. L’espectacular catedral té l’estructura d’un edifici romànic -gòtic i la seva arquitectura comparteix protagonisme amb una escultura d’altíssima qualitat conservada en capitells, cornises, mènsules, portes etc. La imatge sòbria i emblemàtica de la Seu Vella, reflecteix la grandesa de la seva història, i és considerada com una de les millors produccions artístiques de l’arquitectura catalana del segle XII i fins i tot de l’arquitectura medieval europea; Per això és un dels majors reclams culturals de la ciutat, ja que la seva història no deixa ningú indiferent. No obstant això malgrat tanta majestuositat, la Seu Vella no és l’única catedral de Lleida, ja que al centre urbà, es troba l’altra catedral, coneguda com: “la Seu Nova”. Tot i ser diferent de la Seu Vella, també posseeix el seu encant i per això mereix ser visitada.
Un altre dels atractius i reclams culturals de Lleida és el Museu Diocesà i Comarcal, (lloc on s’exhibeix de manera permanent 974 obres d’art Prehistòric i del segle XVIII). Un altre punt d’interès és el museu de les Papallones de Pujalt -Sort, al Pallars Sobirà,( únic museu en la seva especialitat a nivell nacional). Tampoc podem oblidar el gran museu de Joguets i Autòmats de Verdú, (el qual alberga al seu interior una gran col·lecció d’innombrables joguines antigues). A més d’això, hi ha el museu d’automoció Roda Roda, (on s’exhibeix una gran col·lecció de vehicles antics, i de gran valor històric). Tots aquests atractius ens animen a convidar-vos a fer una visita cultural per la ciutat i comarques de Lleida, ja que no només gaudireu veient la nostra història sinó que cremareu calories mentre gaudiu dels encants culturals de Lleida.

Text: Dina Nsé Mitere

902 11 05 22

info@ekke.es

int(0)
Vull apuntar-me a Viding Ekke